Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید عبدامین با پیوستن به پویش «کتابخوانی ملی» سه کتاب «دفتری برای ایران- نامه های فارسی به ولادیمیر مینورسکی»، «اخلاق مصور» و «هنر ایران» را برای مطالعه پیشنهاد کرد.


به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «مجید عبدامین»، پژوهشگر اسناد تاریخی با حضور در پویش «کتابخوانی ملی» گفت: کتاب نخست که مطالعه آن را به علاقه مندان حوزه ایران‌شناسی پیشنهاد می کنم، کتابی تحت عنوان «دفتری برای ایران - نامه های فارسی به ولادیمیر مینورسکی» است، این کتاب شامل مکاتبات اساتید، ایران شناسان و پژوهشگران ایران به «ولادیمیر مینورسکی» ایران شناس صاحب آوازه قرن بیستم میلادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عبدامین افزود: «دفتری برای ایران» مجموعه ای شامل ۵۰۰ نامه فارسی از نامه نگاری های گسترده میان اندیشمندان ایران با «ولادیمیر مینورسکی» است، محتوای نامه ها طیف متنوعی را شامل می‌شود از جمله احوالپرسی های دوستانه، گفت و گو و پرسش و پاسخ های علمی، مکاتبات رسمی و کارت پستال های تبریک است.


وی تصریح کرد: با یک نگاه کلی به محتوای نامه ها به ویژه نامه هایی که از سوی سید حسن تقی‌زاده، علامه قزوینی، اقبال آشتیانی، مجید مینوی و ایرج افشار رد و بدل شده، می‌توان بیشترین این نامه‌ها را به مثابه دیالوگ های عمیق علمی مکتوب به شمار آورد که از تک‌تک واژگان هر سطر می توان اطلاعات ارزشمندی را استخراج کرد که برخی از این اطلاعات، خود به تنهایی می تواند یک پژوهش مستقل شود.


عبدامین گفت: این کتاب به کوشش دکتر گودرز رشتیانی از سوی انتشارات بنیاد موقوفات دکتر افشار و با همکاری نشر سخن به چاپ رسیده است.


وی ادامه داد: کتاب دوم، «اخلاق مصور» نام دارد این کتاب جلد ششم از مجموعه گنجینه تاریخ ادبیات کودک و نوجوان است که در سال ۱۳۹۸ منتشر شده است. «اخلاق مصور» کتابی معروف در حوزه تاریخ ادبیات دوره قاجار است که از وجوه مختلف دارای اهمیت است. به ویژه از این جهت که نویسنده، ناشر، چاپچی و تصویرگر کتاب شخص میرزا ابراهیم عکاس باشی است که از جنبه های مختلف در تاریخ ایران دارای جایگاه ویژه‌ای است.


عبدامین افزود: میرزا ابراهیم عکاس باشی صنیع السلطنه بیشتر به عنوان نخستین سینماگر و اولین فیلمبردار تاریخ ایران شناخته و از او یاد می‌شود، اما دراین کتاب با وجه دیگراین شخصیت فرهنگی آشنا می شویم، یعنی نقش او در صنعت چاپ و نشر کتاب در ایران، که همواره این نقش تحت شعاع شهرت وی در زمینه عکاسی و فیلمبرداری قرار داشته و کمتر به آن توجه شده است.


وی تصریح کرد: کتاب اخلاق مصور شامل ۱۴۰ حکایت است که تمامی حکایات دارای عناوین شعری یا عربی است و پایان هر حکایت یک نتیجه گیری صورت پذیرفته شده و میرزا ابراهیم صنیع السلطنه برای هر حکایتی یک تصویرگری کرده است ولی تصویرگری ها شباهتی به تصویرگری های چاپ سنگی ایران ندارد و دقیقاً به تصویرگری های غربی شباهت دارد. این کتاب در ۳۵۲ صفحه به کوشش محمد جواد احمدی نیا و سوی انتشارات مدرسه به چاپ رسیده است.


عبدامین ادامه داد: «هنرایران» نوشته رابرت مرداک اسمیت است. این کتاب یکی از نخستین کتاب ها در زمینه هنر ایران است که در دوران ناصری و در سال ۱۸۷۶ میلادی در لندن منتشر شده است. اسمیت رئیس اداره تلگراف ایران و با عناوین سرلشکری و دانش باستان شناس و به عنوان دیپلمات اسکاتلندی، یکی از مهم‌ترین گردآورندگان آثار هنری ایران در موزه های انگلستان عصر ویکتوریا بوده است.


عبدامین افزود: انگیزه اسمیت در نگارش این اثر، معرفی مجموعه موزه بریتانیا و ارائه اطلاعات درباره تاریخچه صناعی ایران و شیوه های ساخت و مراکز تولید انواع هنرها در قالب کتابی راهنما برای مخاطبان اروپایی در آن روزگار بوده است. این کتاب سند مهمی از تاریخ هنر ایران به شمار می رود که نتیجه تحقیقات میدانی اسمیت در طول نزدیک به ۲۳ سال اقامت او در ایران است.

وی تصریح کرد: نکته حائز اهمیت این است که کتاب مرداک اسمیت و تلاش او بخشی از یک جریان است و ما با مطالعه این کتاب متوجه می‌شویم که در قرن نوزدهم جریانی در شرق به وجود می‌آید که برای شناخت هنر و باستان شناسی ایران بسیار سرنوشت‌ساز بود، بطوریکه افراد زیادی از جمله دیپلمات‌ها، سفرا، بازرگانان و مستشاران غربی که به خاورمیانه می‌آمدند، در کنار کار تخصصی خود به فرهنگ و هنر سرزمین‌های اسلامی نیز علاقه مند و آثار و ابنیه مناطق را مستندنگاری می کردند.


این پژوهشگر اسناد تاریخی خاطرنشان کرد: کتاب «هنر ایران» ترجمه کیانوش معتقدی از سوی انتشارات خط و طرح منتشر شده است.

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: پویش کتابخوانی ملی مطالعه دفتری برای ایران هنر ایران نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۰۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایندگان آمریکا افشاگری‌های «تهران‌تایمز» را تأیید کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه واشنگتن‌پست با انتشار گزارشی با اشاره به نامه دو تن از نمایندگان ارشد جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان و سنای آمریکا به وزارت خارجه این کشور ،جزئیات جدیدی درباره برکناری ناگهانی رابرت مالی، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران را منتشر کرد.

سناتور «جیمز ریش» از اعضای ارشد جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی سنا و «میچ مک‌کال» عضو ارشد جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در نامه خود به وزارت خارجه این کشور با انتفاد از «نبود اطلاعات درباره تحقیقات رسمی در خصوص رابرت مالی»، نتایج تحقیات خود دراین باره را منتشر کردند.

در نامه این دو نماینده آمده است که «به دلیل طفره‌رفتن و عدم شفافیت وزارت (خارجه) ما تلاش کردیم اطلاعات خود را از منابع دیگر جمع‌آوری کنیم. تتحقیقات ما اطلاعات زیر و ادعاهای نگران‌کننده‌ای را برملا می‌کند. ما از شما می‌خواهیم اطلاعاتی را که به دست آورده‌ایم تأیید کنید.»

جیمز ریش و میچ‌مکانل از وزارت خارجه آمریکا می‌خواهند که تأیید کند که مجوز امنیتی رابرت مالی به این دلیل تعلیق شده که «گفته می‌شود او اسناد محرمانه را به حساب کاربری ایمیل خود منتقل کرده و این اسناد را در تلفن شخصی خود دانلود و نگهداری کرده است.»

به نوشته واشنگتن‌پست پارسال موقع برکناری رابرت مالی، تهران‌تایمز، روزنامه ایرانی فاش کرد که «مالی هم‌اکنون به دلیل عدم مدیریت در حفظ اسناد طبقه‌بندی شده، تحت تحقیقات فدرال قرار دارد، اما ریش و مک‌کانل مدعی هستند که جزئیات بیشتری دراین‌باره کشف کردند.»

در نامه ریش و مک‌کانل همچنین از وزارت خارجه آمریکا خواسته شده که این باور و نظر را تأیید کند که «یک عامل سایبری متخاصم موفق شده به اطلاعات گوشی همراه یا ایمیل او (رابرت مالی) دستری پیدا کند و اطلاعات دانلودشده در گوشی را به دست بیاورد.»

واشنگتن‌پست در ادامه با اشاره به افشاگری‌های سریالی تهران‌تایمز درباره برکناری رابرت مالی می‌نویسد که «دفتر بازرس کل وزارت خارجه در حال بررسی این افشاگری‌ها است، اما ریش و مک‌کانل مدعی هستند که این افشاگری‌ها به هک گوشی تلفن همراه مالی مرتبط هستند.»

کد خبر 6100067

دیگر خبرها

  • شرایط حفاظت از اسناد تاریخی در خانه‌ها مناسب نیست
  • نمایندگان آمریکا افشاگری‌های «تهران‌تایمز» را تأیید کردند
  • مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت با ۳۵ جایزه ویژه به‌ مناسبت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • اجرای پویش ملی اهدای اسناد و منابع کهن
  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • حمامی که کافه کتاب شد
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند