Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-08@21:33:41 GMT

آغاز برنامه‌های هفته کتاب در یزد با پیام وزیر

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۸۴۴۴

به گزارش خبرنگار ایلنا، برنامه‌های هفته کتاب پس از تجدید میثاق با آیت‌الله صدوقی سومین شهید محراب در مدرسه ابتدائی حسین فاطمه در شهرستان یزد (پایتخت کتاب ایران) آغاز به کار کرد.

در ابتدای این برنامه نیکنام حسینی‌پور (رئیس خانه کتاب) ضمن برشمردن برنامه‌های جاری هفته کتاب در یزد و سراسر کشور پیام وزیر ارشاد به مناسبت فرارسیدن بیست و هفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران را قرائت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن پیام وزیر به شرح زیر است:

«کتاب سرمایه ماندگار ملت‌ها، مبداء خیزش‌ها و سند هویت بخش تمدن‌هاست. فروغ هر جامعه و تمدنی، از چراغی بر می‌خیزد که از کتاب پرتو می‌گیرد. ملت‌های بزرگ جهش فرهنگی و علمی خود را با کتاب آغاز و با ثبت آن ادامه دادند.

کتاب پایه و مادر فرهنگ محسوب می‌شود. حلقه ارتباط همه اجزای یک ملت به کتاب متصل است و برمبنای ریشه فرهنگ ثمر می‌دهد. هیچ حوزه عمومی، دانشی و فرهنگی نیست که از کتاب ارتزاق نکند. پیشرفت ایران و ایرانی نیز همواره با کتاب بوده و از این رو اگر به خلق کتاب‌های جدید و تکریم پدیدآورندگان محتوا نیندیشیم، ایران را در گذشته تاریخی خود رها خواهیم کرد.

اکنون در دورانی زندگی می‌کنیم که انقلاب فضای مجازی، فضایی متفاوت نسبت به همه دوره‌های مختلف زندگی تاریخی، اندیشه‌ای و فرهنگی انسان رقم زده است؛ نخست آنکه گرفتار مخاطره دانش کاذب فست‌فودی شده‌ایم، دیگر اینکه اندیشه‌های سست پایه و نوشته‌های غیرواقعی با سرعت در حال تکثیر است، به گونه‌ای که ممکن است در آینده نزدیک، با بحران کتاب نخوانی مواجه شویم.

از این رو پویش ملی کتابخوانی می‌تواند ما را در مقابل تهدیدهای پیش رو مصون بدارد، به شرطی که همگان در این پویش ملی حضور پیدا کنند. در پیمودن مسیر فرهنگ کتابخوانی، نخست باید خانواده را محور این حرکت قرار دهیم و در گام دوم، مدارس، حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها اضلاع دیگر جامعه کتابخوان را شکل می‌دهند که به یاری آنان می‌توانیم شاهد جامعه کتابخوان و دانا باشیم.

همچنین کتابخانه‌ها و کتاب‌فروشی‌های محلی که دریچه‌های تنفسی-  فرهنگی شهر هستند در ساختن شهری اندیشور و فرهنگ مدار نقشی موثر دارند.

خوشبختانه فرهنگ کتابخوانی با همت خیرخواهان و تاسیس کتابخانه‌ها به عنوان نهادهای فرهنگی(به ویژه در روستاها و شهرهای کمتر توسعه یافته) رو به گسترش است و امیدواریم گستره کتابخوانی تا دور افتاده‌ترین مناطق کشور وسعت یابد و پیشرفت فرهنگی را همگام با پیشرفت‌های اجتماعی و اقتصادی نهادیه کنیم.

خانواده، مدرسه، حوزه، دانشگاه، رسانه‌های گروهی، فرهیختگان و آفرینندگان آثار و نیز مجموعه‌های حاکمیتی از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی، باید دست به دست هم دهند تا این پویش ملی فراگیرتر و فضیلت کتابخوانی به یک ضرورت ملی تبدیل شود.

فرهنگ و آیین این مرز و بوم با کتاب عجین است و پیامبر مهربانی‌ها حضرت ختمی مرتبت(ص) که در آستانه میلاد پر سعادتش قرار داریم، به اعجار کتاب، قلب‌ها را تسخیر، جان‌های جویای حقیقت را مجذوب و حال خوش زیستن انسانی و اخلاقی را به جوامع بشری ارزانی کرد.

چه نکو است که با کتابخوانی، افزون بر اینکه حال و روزگار خود را خوش می‌کنیم، جامعه و کشور را به سوی نشاط، شادمانمی، پیشرفت و تعالی رهنمون سازیم.»

پس از آن محسن جوادی (معاون فرهنگی وزیر ارشاد و رئیس نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران) به ایراد سخن پرداخت.

وی در مراسم صبحگاه دبستان حسین فاطمه که مدرسه نمونه کتابخوانی کشور است، اظهار داشت: امروز بیست و هفتمین زنگ دانایی را در دبستانی که نام نیک حسین و فاطمه را روی آن نهاده‌اند آغاز می‌کنیم و باید بدانیم که دبستان جایی است که خواندن را از آن آغاز کرد.

وی با برشمردن صفات تاریخی و دستاوردهای تاریخی شهر یزد خاطرنشان ساخت: امروز مردم ایران شهر باید کتاب بخوانند تا آب، اقتصاد و راه صحیح زندگی را برای آینده خود فراهم سازند چراکه تمامی این اتفاقات خوب با دانایی رقم می‌خورد و باید یزد را پیش از بیش با نام کتاب و دانستن معرفی کنیم همانطور که در گذشته ایران را با نام کتاب می‌شناختند و امیدوارم این دبستان الگویی برای مدارس دیگر در سراسر ایران باشد.

وی افزود: ما باید کتابخوانی را از معلمان خود و سپس در جمع باشگاه‌های کتاب یاد بگیریم.

در پایان جوادی با اهدای بن‌های کتاب به دانش‌آموزان برنامه ابتدایی هفته کتاب را به پایان برد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۸۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود

عزیزالله عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هفته فرهنگی فرصتی است که بتوانیم ظرفیت‌های فرهنگی و سرمایه‌های معنوی را به مردم معرفی کنیم.

وی با اشاره به اینکه امسال هفته فرهنگی با دهه کرامت همزمانی دارد این اتفاق را به فال نیک گرفت و گفت: مردم فریدن مردمی ولایت مدار و عاشق اهل بیت هستند و اجرای برنامه‌های تأثیرگذار و متناسب با نیاز مردم و جامعه علاوه بر تقویت نشاط اجتماعی می‌تواند دستاوردهای خوبی را در حوزه فرهنگ و هنر به همراه داشته باشد.

فرماندار شهرستان افزود: امسال برگزاری برنامه‌های هفته فرهنگی بر عهده اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی است و تمام دستگاه‌ها و ادارات هم باید همکاری لازم را داشته باشند تا برنامه‌هایی در شأن دهه کرامت و هفته فرهنگی اجرا شود.

عباسی افزود: شورای فرهنگ عمومی فریدن در سال ۹۴ از روز ۱۷ تا ۲۳ اردیبهشت را به عنوان هفته فرهنگی مصوب کرد که با توجه به ماده ۳ آئین نامه داخلی هفته فرهنگی مبنی بر امکان تغییر در زمان برگزاری برنامه‌ها امسال به دلیل همزمانی هفته فرهنگی با دهه کرامت برنامه‌های هفته فرهنگی از روز ۲۱ اردیبهشت آغاز خواهد شد.

کد خبر 6098175

دیگر خبرها

  • اسماعیلی: مقدمات ملی شدن صنعت نشر فراهم است
  • خبر خوب یک وزیر برای کارمندان دولت
  • وزیر فرهنگ: بنای دولت تمرکز جدی بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری است
  • پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت
  • بنای  دولت تمرکز جدی بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری است
  • اسماعیلی: نمایشگاه کتاب محل وفاق و گردشگری فرهنگی است
  • هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود
  • بازدید وزیر فرهنگ از مراحل آماده سازی نمایشگاه کتاب تهران
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند